VRSTE KORIŠTENIH MATERIJALA

Ugradnja opeke – jedan od najtraženijih vrsta gradnje konstrukcije, napravljene ugradnjom opeke temeljem posebne tehnologije i povezivanjem građevinskim mortom.

Danas ovaj materijal sve se više koristi i kao završni materijal u gradnji višeslojne izolirane konstrukcije. Ugradnja opeke se koristi kao u privatnoj gradnji, tako i u stambenim zgradama.

Vrte opeke koje se koriste u gradnji:

— Silikatni i najjeftiniji u proizvodnji uz usporedbu sa drugim materijalima,

— Keramička klasična crvena cigla koja se proizvodi od obične gline uz grijanje temperature do 800-1000 °C. Kao rezultat  čestice gline se lijepe jedna za drugu i nalikuju kamenu.

— Klinker – se za razliku od obične keramičke opeke tehnologijom proizvodnje gdje se prilikom proizvodnje primjenjuju veće temperature. Kao rezultat takva vrsta opeke je vrlo otporna na bilo koje vanjske negativne utjecaje –povišena vlažnost, visoke temperature zraka.

Isto tako postoji nekoliko načina ugradnje opeke. Od ispravnog odabira načina ugradnje ovisi i kvaliteta gradnje zidova i složenost posla.

Cijena ugradnje opeke po m2

Postoji nekoliko načina ugradnje opeke, koji se razlikuju vrstom vezanja, konstruktivnim i dekorativnim svojstvima.

— polaganje opeke na način da su vertikalne sljubnice izmaknute u odnosu na red polaganja ispod – komadi cigle se pomiču na ¼ ili ½ dužine. Takva vrsta polaganja se primjenjuje vrlo rijetko, najčešće kao završnu obradu.

— lančani način polaganja se primjenjuje po shemi: jedan red cigle temeljni, drugi s pomicanjem i paralelnom ugradnjom 2 komada opeke. Ovdje je obavezna povećana fuga.

— olakšana ugradnja opeke se primjenjuje u niskogradnji. Ovakva vrsta ugradnje se razlikuje od druge jer ima veliki broj praznina koje se ispunjavaju sa termoizolacijom.

— Armirana ugradnja povećava čvrstoću i kvalitetu gradnje od opeke.

— Dekorativna ugradnja opeke se primjenjuje za dobivanje vrlo lijepog arhitektonskog izgleda fasade, koja će izdvajati vaš objekt.

— Bavarski način ugradnje opeke je ugradnja opeke različitih boja.

Tvrtka  «Kvalitetna gradnja» raspolaže sa velikim iskustvom u ugradnji opeke što potvrđuje veliki broj zadovoljnih klijenata. Uz pomoć naših stručnjaka u najkraći mogući rok , uz najveću kvalitetu, dobiti će te kao dekorativnu ugradnju opeke tako i temeljnu ugradnju. Mi surađujemo s najvećim proizvođačima materijala i građevinskim tvrtkama koje su zasigurno lideri u svojoj branši.

1 Step 1
ŽELJETE SAZNATI VIŠE? POŠALJITE NAM UPIT:
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right