VRSTE KORIŠTENIH MATERIJALA

Značajke ugradnje temelja s pužnim vijcima

Za ispravnu ugradnju temelja s pužnim vijcima po sistemu «ključ u ruke» potrebno imati izračun izdržljivosti istog. Potrebno je voditi računa o mnogobojnim čimbenicima za odabir temelja i ugradnju: vrsta tla, građevine, dubina ugradnje i ostalo.

Isto tako je potrebno uzimati u obzir i trošak za naručitelja. Temeljem izračuna količine temeljnih stupova i vrste istih moguće je napraviti narudžbu.

Radovi tvrtke «Kvalitetna Gradnja» prilikom montaže:

  • Izrada tehnoloških projekata;
  • Priprema terena za temelj;
  • Izrada temelja za zgrade, kuće, mostove, nosače dalekovoda;
  • Hidrotehnički radovi;
  • Vađenje građevinskog materijala;
  • Demontaža opreme;
  • Ojačavanje gotovih konstrukcija zgrada;
  • Gradnja konstrukcija.

Temelj s pužnim vijcima odgovara bilo kojem tlu, garantira stabilnost i izdržljivost dugi niz godina jer se radi od betona, željeza i armiranog betona.

Postoje slučajevi kad se temelj izrađuje i od drva i čelika. Forma i izgled takvog temelja može se razlikovati od kvadrata i pravokutnika do kolona, okruglih, šuplji i drugi. U slučaju velikog obujma posla jedinična cijena za takav temelj se smanjuje.

Prilikom gradnje značajni dio troškova sastavljaju troškovi za izradu temelja zgrade, što može iznosi od trideset do pedeset posto svih troškova. Baš zbog toga od velike važnosti je odabir načina ugradnje temelja buduće zgrade i potrebno je izvagati sve prednosti i nedostatke, napraviti potrebni izračuni i tek nakon toga donijeti odluku o izgradnji temelja. Temelj sa pužnim vijcima je dugotrajno i sigurno rješenje za temelj, ima veliki broj prednosti za usporedbu sa tradicionalnim načinom izgradnje temelja. U trenutak temeljenja kuće svaki čovjek želi dobiti na kraju  pouzdanu i izdržljivu konstrukciju.

Kao prednost temelja sa pružnim vijcima možemo naglasiti visoku brzinu ugradnje, mogućnost ugradnje ručno bez korištenja posebnih strojeva, što je prednost za ugradnju temelja u gusto naseljenim mjestima i u blizini gotovih objekata, čistoća prilikom ugradnje na gradilištu u bilo koje godišnje doba i u striktno dogovoreni rok, postavljanje temelja i objekata na teškom terenu, a kao glavna prednost jest da je trošak ugradnje temelja s pružnim vijcima puno manji od troška na druge vrste ugradnje temelja.

Glavna prednost postavljanja temelja sa pružnim vijcima je ugradnja pilota niže razine smrzavanja tla, što znači da takva vrsta ugradnje temelja će jamčiti pouzdani temelj za kuću jer nema straha od mraznog dizanja za razliku od trakastog temelja.

Kao nedostatak temelja sa pružnim vijcima možemo naglasiti nemogućnost izrade podruma, a podovi u takvom objektu trebaju pojačanu toplinsku izolaciju te postoji limit nosivosti takve konstrukcije, odnosno težine konstrukcije zgrade.

Tvrtka «Kvalitetna gradnja» prilikom ugradnje temelja sa pružnim vijcima obraća posebnu pažnju na takve detalje kao što su snimanje tla u svrhu donošenja odluke o mogućnosti ugradnje takve vrste temelja na predmetnom terenu. Isto tako vrlo je bitno napraviti ispravan izračun nosivosti takve vrste temelja i tla.

1 Step 1
ŽELJETE SAZNATI VIŠE? POŠALJITE NAM UPIT:
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right