MONOLITSKI RADOVI U HRVATSKOJ

Monolitni radovi

Jedno od glavnih pravaca aktivnosti tvrtke «Kvalitetna Gradnja» — monolitni radovi. Ovo je brza i efikasna metoda gradnje u današnje vrijeme. Baš zbog toga je najpopularniji kao u građenju komercijalnih objekata tako i u gradnji kuća. Visoki ritam života diktira nove uvjete.  U Hrvatskoj je velika potražnja za brze građevinske radove, ali uz to i na unikatne projekte. Tehnološka rješenja, koja se koristila prije 5 ili 10 godina, ne mogu više zadovoljiti potrebe i želje naručitelja.

Mi nudimo takve vrste radova:

  • Gradnja zidova zgrade bilo koje složenosti;
  • Gradnja međukatnih konstrukcija;
  • Gradnja strukturnih elemenata;
  • Gradnja kompliciranih i složenih arhitekturnih elemenata.

«Kvalitetna Gradnja» raspolaže sa svom potrebnom opremom i strojevima za  uspješnu monolitnu gradnju prema najsuvremenijim standardima. Mi nudimo cijeli niz usluga monolitne gradnje kao po individualnim projektima , tako i temeljem standardnih projekata. Pri čemu mi snosimo odgovornost za svaku fazu gradnje te dajemo garanciju na sve odrađene radove.

Ovo je samo kratki popis radova gdje se koristi monolitna gradnja. Glavni aduti takve vrste gradnje su velika brzina, preciznost te nije potrebno čekanje slijeganja gotove konstrukcije zgrade prije početka unutarnjih radova. Dodatna prednost takve gradnje je to, što naš tvrtka raspolaže vlastitom opremom i tehnikom te radnom snagom i direktnom dopremom materijala. Sve ovo smanjuje ukupnu cijenu građevinskih radova.

«Kvalitetna gradnja» nudi monolitnu gradnju na području cijele Hrvatske, uključujući i otoke Krk, Cres, Brač, Hvar, Čiovo, Vis.

Monolitna gradnja je vrsta gradnje zgrada i konstrukcija uz primjenu monolitnog armiranog betona. Ključna osobina takve gradnje jest da se primjenjuje oplate bez spajanja pojedinih elemenata i kao rezultat dobivamo monolitne zidovi bez šavova.

Tvrtka  «Kvalitetna gradnja» ima reputaciju pouzdanog graditelja na tržištu, raspolaže suvremenim strojevima i opremom, velikim iskustvom izvođenja radova na različitim objektima kao stambene tako i industrijske namjene. Naši specijalisti aktivno primjenjuju monolitnu gradnju za izgradnju čvrstih, pouzdanih građevinskih konstrukcija, što dopušta gradnju novih zgrada u gusto naseljenim mjestima.

Glavne prednosti ovako građenih građevina te stambenih zgrada su:

— visoka dinamika građenja;

— fleksibilnost u pogledu arhitektonsko-projektantskih rješenja, mogućnost izgradnje bilo kojih arhitekturnih oblika;

— visoka razina seizmičkog otpora (iz razloga da nema šavova i fuga)

— vatrostalnost zgrada;

— Smanjenje troškova gradnje (u usporedbi sa gradnjom od opeke ili izgradnjom od panela)

Cijena monolitnih radova ovisi od veličine budućeg objekta i složenosti istog, prisutnost nestandardnih arhitektonskih rješenja, vrste betona, temperature zraka.

Osnovne faze monolitne gradnje su:

  1. Priprema građevinske parcele za gradnju zgrade.
  2. Ugradnja armature koja osigurava dodatnu čvrstoću i pouzdanost zidovima buduće zgrade
  3. Ugradnja oplate.
  4. Ugradnja betona i smjesa, odgovarajućih za formiranje zidova buduće zgrade.
  5. Demontaža oplate.
  6. Unutarnje i vanjsko uređenje zgrade.

Ako ste u potrazi za građevinskom tvrtkom, koja će raditi marljivo i kvalitetno, poštujući rokove i sve potrebne zahtjeve , tvrtka «Kvalitetna gradnja» rado će Vam pomoći u realizaciji Vašeg projekta od kuće do stambenih zgrada.

1 Step 1
ŽELJETE SAZNATI VIŠE? POŠALJITE NAM UPIT:
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right